مدیر عزیز که ناز و دلبری این پیغام ساناز رو گوش کن (با ریتم آهنگ بلک کتس)
توی دنیای مدیریت بیشتر از ۵۵ درصد از مدیرها ترجیح میدن از بحثها و چالش های سخت فرار کنن تا اینکه مستقیم باهاشون روبهرو بشن. اما وقتی اینجوری طفره میری، رشد و توسعهی شغلیت آسیب میبینه و احترام تیم رو از دست میدی. این بحثهای سخت لزوماً نباید مثل کوه باشن؛ میتونن فرصتی باشن برای ساختن اعتماد، روشن کردن انتظارات و حرکت به جلو.
با کمک علم نوروساینس و یافتههای رشته نوروسایکولوژی و نورومنیجمنت اینجا یه روش انسانی و ساده برای راحتتر کردن این صحبتها دارم.
این پنج مرحلهی ضروری رو توی بحث بعدیت امتحان کن و تغییر رو ببین:
مرحله ۱: دیدگاهت رو به اشتراک بذار
این مرحله رو به عنوان فرصتی برای ارائهی دیدگاهت به شکلی سازنده ببین. با مهربانی حرف بزن؛ اینجا جای حمله و نقد نیست. بدون قضاوت حرف بزن تا گفتگو باز و مفید بمونه. در واقع، وقتی بدون قضاوت حرف میزنی، مغز طرف مقابل به جای اینکه در حالت دفاعی قرار بگیره، به تعامل و همکاری تحریک میشه.
مرحله ۲: احساسات طرف مقابل رو تصدیق کن
احساساتشون رو بشناس. همدلی اینجا خیلی قدرتمنده. وقتی احساسات طرف مقابل رو تصدیق میکنی، مدارهای عصبی مغز مربوط به ارتباط و اعتماد فعال میشن و این باعث ایجاد اعتماد و گفتگوهای صادقانهتر میشه.
مرحله ۳: گوش بده
واقعاً گوش بده. نشون بده که برای فهمیدن اونجایی، نه فقط برای پاسخ دادن. با تکون دادن سر و تکرار چیزایی که شنیدی، فعالانه گوش بده. تحقیقات نوروساینس نشون میده که گوش دادن فعال باعث افزایش فعالیت نواحی مربوط به همدلی در مغز میشه.
مرحله ۴: واقعیتها رو بیان کن
گفتگو رو با واقعیتها نگهدار. از فرضیات دوری کن و به چیزهایی که مطمئنی پایبند باش. گفتگوی بر پایهی واقعیتها یه پایهی محکم برای ادامه داره و این باعث میشه که مغز در حالت منطقی و تجزیه و تحلیل باقی بمونه.
مرحله ۵: با هم همکاری کنید تا راهی پیدا کنید
با هم برای پیدا کردن یه نقشهی واقعی همکاری کنید. لازم نیست همهی جوابها رو داشته باشی؛ هدف اینه که با یه جهت مشترک از بحث بیرون بیاید. روی قدمهای کوچک و عملی توافق کنید تا حس پیشرفت و همکاری رو تقویت کنین. همکاری و همفکری باعث فعال شدن شبکههای پاداش در مغز میشه و حس خوبی از پیشرفت مشترک ایجاد میکنه.
نتیجهگیری
بحثهای سخت معمولاً همون لحظههای کلیدی هستن که تیمها رو قویتر میکنه و احترام متقابل رو بیشتر. اجازه نده ناراحتی جلوی رشدت رو بگیره. از این مراحل استفاده کن تا بحثهای چالشبرانگیز رو راحتتر کنی و یه تیم قویتر بسازی.
یادت باشه، فهمیدن نوروساینس پشت تعاملاتمون میتونه همهچیز رو تغییر بده.